Czosnkowe udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe udka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.

Krok 2

Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.

Krok 3

Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.

Krok 4

Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej