Czosnkowe udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe udka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.

Krok 2

Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.

Krok 3

Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.

Krok 4

Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej