Składniki
2 sztuki
1 litr
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.
Krok 2
Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
Krok 3
Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.
Krok 4
Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej