Czosnkowe udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe udka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.

Krok 2

Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.

Krok 3

Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.

Krok 4

Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej