Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

3 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.

Krok 2

Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej