Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.

Krok 2

Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej