Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.

Krok 2

Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej