Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą
łatwe
69 osób zapisało

Składniki
10 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.
Krok 2
Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.
Krok 3
Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































