PRZEPISY.PL

Butter chicken

Autor: garlic
  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pierś z kurczaka 0.5 kg
  • Bulionetka warzywna Knorr1 szt
  • garam masala2 łyżki
  • cynamon2 łyżki
  • kolendra mielona1 łyżeczka
  • chili 1 łyżeczka
  • goździki4 szt
  • masło1 łyżka
  • cebula1 szt
  • imbir1 łyżeczka
  • jogurt naturalny1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy100 ml
  • liść laurowy3 szt
  • miód1 łyżka
  • ketchup1 łyżka
  • śmietana5 łyżek
  • Krok 1

    Pokrój w kostkę pierś z kurczaka. Następnie dodaj do niego 1 łyżkę garam masala, łyżkę kminu rzymskiego i kolendry, imbir, cynamon, chilli oraz posiekany czosnek i jogurt. Poczekaj godzinę aż mięso się zamarynuje.
  • Krok 2

    Rozpuść w garnku masło dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj do tego pozostały imbir, czosnek, garam masala, kmin oraz liście laurowe, goździki i wszystko razem przysmaż.
  • Krok 3

    Teraz dołóż do tego kurczaka, wymieszaj i gotuj przez chwilę.
  • Krok 4

    Podlej szklanką wody, dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj kolejne 10 minut.
  • Krok 5

    Następnie dodaj miód, ketchup i koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 5 minut.
  • Krok 6

    Zmniejsz gaz, wlej śmietanę mieszając i zagotuj. Serwuj z ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

51
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
1
osoba dodała do Mniamlisty
60''
3
Średnie
2
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Średnie
5
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Łatwe