
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
0.25 szklanki
1 łyżeczka
null
60 dekagramów
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj salsę. Obierz sparzone pomidory, skrój je kostkę i odsącz a następnie włóż do miski i zmiksuj z pozostałymi składnikami salsy.
Krok 2
Zmieszaj mięso z połową szklanki salsy, kolendrą, szalotkami, kuminem, tabasco oraz trzema łyżkami oleju.
Krok 3
Dopraw je solą, pieprzem i uformuj z niego cztery kotlety.
Krok 4
Usmaż je dobrze na pozostałym oleju a potem na zmniejszonym ogniu smaż jeszcze kilka minut.
Krok 5
Przekrojone na pół bułki opiecz.
Krok 6
Włóż do nich sałatę, mięso, pokrop salsą i zamknij.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























