
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
0.25 szklanki
1 łyżeczka
null
60 dekagramów
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj salsę. Obierz sparzone pomidory, skrój je kostkę i odsącz a następnie włóż do miski i zmiksuj z pozostałymi składnikami salsy.
Krok 2
Zmieszaj mięso z połową szklanki salsy, kolendrą, szalotkami, kuminem, tabasco oraz trzema łyżkami oleju.
Krok 3
Dopraw je solą, pieprzem i uformuj z niego cztery kotlety.
Krok 4
Usmaż je dobrze na pozostałym oleju a potem na zmniejszonym ogniu smaż jeszcze kilka minut.
Krok 5
Przekrojone na pół bułki opiecz.
Krok 6
Włóż do nich sałatę, mięso, pokrop salsą i zamknij.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej