Burger z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 łyżeczka

null

60 dekagramów

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotuj salsę. Obierz sparzone pomidory, skrój je kostkę i odsącz a następnie włóż do miski i zmiksuj z pozostałymi składnikami salsy.

Krok 2

Zmieszaj mięso z połową szklanki salsy, kolendrą, szalotkami, kuminem, tabasco oraz trzema łyżkami oleju.

Krok 3

Dopraw je solą, pieprzem i uformuj z niego cztery kotlety.

Krok 4

Usmaż je dobrze na pozostałym oleju a potem na zmniejszonym ogniu smaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Przekrojone na pół bułki opiecz.

Krok 6

Włóż do nich sałatę, mięso, pokrop salsą i zamknij.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej