PRZEPISY.PL

Kasza gryczana to prawdziwy skarb w kuchni. Lekko orzechowy, charakterystyczny smak idealnie komponuje się sosem grzybowym.

Kasza gryczana z sosem grzybowym - autor: Piotr Murawski

Kasza gryczana z sosem grzybowym

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
120
osób dodało do Mniamlisty
120
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka1 łyżka
  • pieprz1 szczypta
  • olej do smażenia4 łyżki
  • gałązki natki pietruszki3 szt
Kasza gryczana z sosem grzybowym – krok 1

Krok 1

Ugotuj kaszę we wrzącej, osolonej wodzie. Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy kasza pochłonie całą wodę. Następnie nakryj naczynie, wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na około 50 minut.
Kasza gryczana z sosem grzybowym – krok 2

Krok 2

Wyłóż gorącą kaszę do prostokątnej foremki o grubości 2 centymetrów. Kaszę schłódź, a następnego dnia podsmaż na rozgrzanym oleju.
Kasza gryczana z sosem grzybowym – krok 3

Krok 3

Oczyść i pokrój pieczarki w kostkę. Podsmaż na oleju.
Kasza gryczana z sosem grzybowym – krok 4

Krok 4

Dodaj śmietanę i Bulion grzybowy Knorr. W razie potrzeby zagęść zasmażką z masła i mąki. Posyp natką pietruszki. Podawaj sos w sosjerce.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

176
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
157
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
85
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
724
osoby dodały do Mniamlisty
15''
3
Średnie