
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i następnie podsmaż w szerokim rondlu. Dodaj tymianek i liść laurowy i smaż ok. 5 minut. Dodaj paprykę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 2
Dodaj fasolkę, wlej 750ml wody i gotuj powoli pod przykryciem ok. 30 minut aż fasolka zmięknie.
Krok 3
Teraz dodaj sos Knorr i całość dobrze wymieszaj.
Krok 4
Tofu pokrój w większą kostkę i dodaj do chili. Gotuj aż potrawa naturalnie zgęstnieje.

Dobra rada:
Podawaj z pieczywem, warzywami lub soczewicą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bezmięsne chili
Chili con carne to dla wielu osób absolutny hit wśród potraw jednogarnkowych. Entuzjazmu tego nie podzielają jednak zwolennicy diet roślinnych. Najwyższa pora na pyszny kompromis! W bezmięsnym chili prym wiodą tofu oraz niebanalna fasola adzuki.
Dla kogo?
Nie trzeba być wegetarianinem, by chcieć wprowadzić do jadłospisu większą liczbę warzyw i produktów pochodzenia roślinnego. Może to Wasze postanowienie noworoczne? Nawet jeśli od 1 stycznia minęło już dużo czasu, nigdy nie jest za późno na nowe doświadczenia kulinarne.
Na jaką okazję?
Znajomi zapowiedzieli się z wizytą na weekend? Nie spędzajcie wielu godzin w kuchni. Jednogarnkowe chili bez mięsa smakuje wyśmienicie także po podgrzaniu, więc zyskacie więcej czasu na inne przyjemności.
Czy wiesz, że?
Fasolę adzuki rozpoznacie po drobnych, brązowo-czerwonych nasionach i delikatnym posmaku z wyczuwalną, orzechową nutą.
Dla urozmaicenia:
Bezmięsne chili można wykorzystać jako farsz do pszennych, wieloziarnistych lub kukurydzianych tortilli.