
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i następnie podsmaż w szerokim rondlu. Dodaj tymianek i liść laurowy i smaż ok. 5 minut. Dodaj paprykę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 2
Dodaj fasolkę, wlej 750ml wody i gotuj powoli pod przykryciem ok. 30 minut aż fasolka zmięknie.
Krok 3
Teraz dodaj sos Knorr i całość dobrze wymieszaj.
Krok 4
Tofu pokrój w większą kostkę i dodaj do chili. Gotuj aż potrawa naturalnie zgęstnieje.

Dobra rada:
Podawaj z pieczywem, warzywami lub soczewicą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bezmięsne chili
Chili con carne to dla wielu osób absolutny hit wśród potraw jednogarnkowych. Entuzjazmu tego nie podzielają jednak zwolennicy diet roślinnych. Najwyższa pora na pyszny kompromis! W bezmięsnym chili prym wiodą tofu oraz niebanalna fasola adzuki.
Dla kogo?
Nie trzeba być wegetarianinem, by chcieć wprowadzić do jadłospisu większą liczbę warzyw i produktów pochodzenia roślinnego. Może to Wasze postanowienie noworoczne? Nawet jeśli od 1 stycznia minęło już dużo czasu, nigdy nie jest za późno na nowe doświadczenia kulinarne.
Na jaką okazję?
Znajomi zapowiedzieli się z wizytą na weekend? Nie spędzajcie wielu godzin w kuchni. Jednogarnkowe chili bez mięsa smakuje wyśmienicie także po podgrzaniu, więc zyskacie więcej czasu na inne przyjemności.
Czy wiesz, że?
Fasolę adzuki rozpoznacie po drobnych, brązowo-czerwonych nasionach i delikatnym posmaku z wyczuwalną, orzechową nutą.
Dla urozmaicenia:
Bezmięsne chili można wykorzystać jako farsz do pszennych, wieloziarnistych lub kukurydzianych tortilli.