
Składniki
6 sztuk
500 mililitrów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 kilogram
250 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej
Krok 2
wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.
Krok 3
rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka
Krok 4
Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej