ryba po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ryba po japońsku

Autor: agniesia2260

ratingratingratingratingrating

7

35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

250 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej

Krok 2

wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.

Krok 3

rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka

Krok 4

Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej