
Składniki
6 sztuk
500 mililitrów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 kilogram
250 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej
Krok 2
wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.
Krok 3
rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka
Krok 4
Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej