PRZEPISY.PL
ryba po japońsku  - autor: agniesia2260

ryba po japońsku

  • 60
  • 5
  • Łatwe
  • 0
34
osoby dodały do Mniamlisty
34
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ryba filety1 kg
  • cebula6 szt
  • korniszony słoik mały250 szt
  • papryka3 szt
  • olej150 ml
  • ocet6 łyżek
  • koncentrat pomidorowy mały1 szt
  • woda500 ml
  • keczup4 łyżki
  • sól1 szczypta
  • pieprz1 szczypta
  • ziele angielskie1 szczypta
  • liść laurowy1 szczypta
  • Krok 1

    plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej
  • Krok 2

    wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.
  • Krok 3

    rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka
  • Krok 4

    Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

947
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
86
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
361
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
199
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie