ryba po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ryba po japońsku

Autor: agniesia2260

ratingratingratingratingrating

7

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

250 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej

Krok 2

wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.

Krok 3

rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka

Krok 4

Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej