ryba po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ryba po japońsku

Autor: agniesia2260

ratingratingratingratingrating

7

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

250 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej

Krok 2

wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.

Krok 3

rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka

Krok 4

Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ryba po japońsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z sardynkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej