Składniki
400 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.
Krok 3
Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).
Krok 4
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.
Krok 5
Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej