Pikantne warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.

Krok 3

Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).

Krok 4

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.

Krok 5

Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej