
Składniki
400 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.
Krok 3
Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).
Krok 4
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.
Krok 5
Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej