
Składniki
400 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.
Krok 3
Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).
Krok 4
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.
Krok 5
Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej