Pikantne warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.

Krok 3

Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).

Krok 4

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.

Krok 5

Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej