Pikantne warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.

Krok 3

Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).

Krok 4

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.

Krok 5

Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burgery z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej