Pikantne warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w cienkie plastry. Paprykę oczyść i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulkę posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pozostałe warzywa i posiekany czosnek.

Krok 3

Duś do momentu, gdy warzywa będą miękkie (ok. 25-30 minut).

Krok 4

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw i duś przez 15 minut.

Krok 5

Pikantne warzywa podawaj na gorąco, możesz nimi nadziać tortille.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej