
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj i pokrój w plasterki.

Krok 2
Cukier wymieszaj z 8 łyżkami letniej wody. Dodaj sok z limonki.

Krok 3
Do sosu dodaj posiekane chili oraz przyprawę Knorr.

Krok 4
Listki mięty porwij i połącz wszystkie składniki. Podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Koreański Grill Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koreańska sałatka ogórkowa
Będąc w koreańskiej restauracji, do dania głównego zazwyczaj dostajesz cały zestaw różnorodnych przystawek. Jedną z nich jest koreańska sałatka ogórkowa, znana również pod nazwą Oi Muchim. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotować ją we własnej kuchni. Zamarynowane ogórki z dodatkiem ostrego chili to nie tylko zwykła przystawka, ale wyrazista, pełna smaków potrawa.
Dla kogo?
Dla miłośników pikantnych smaków. W tym przypadku się nie zawiedziesz!
Na jaką okazję?
Koreańska sałatka ogórkowa dobrze komponuje się z mięsem albo rybą. Jeśli nie masz pomysłu na dodatki do dania głównego, wykorzystaj ten przepis!
Czy wiesz, że?
Główną cechą koreańskiej kuchni jest ostrość. Pikantne i wyraziste smaki dominują w większości dań.
Dla urozmaicenia:
Zamiast soku z limonki możesz również użyć soku z cytryny.