Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
Cukier wymieszaj z 8 łyżkami letniej wody. Dodaj sok z limonki.
Krok 3
Do sosu dodaj posiekane chili oraz przyprawę Knorr.
Krok 4
Listki mięty porwij i połącz wszystkie składniki. Podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koreańska sałatka ogórkowa
Będąc w koreańskiej restauracji, do dania głównego zazwyczaj dostajesz cały zestaw różnorodnych przystawek. Jedną z nich jest koreańska sałatka ogórkowa, znana również pod nazwą Oi Muchim. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotować ją we własnej kuchni. Zamarynowane ogórki z dodatkiem ostrego chili to nie tylko zwykła przystawka, ale wyrazista, pełna smaków potrawa.
Dla kogo?
Dla miłośników pikantnych smaków. W tym przypadku się nie zawiedziesz!
Na jaką okazję?
Koreańska sałatka ogórkowa dobrze komponuje się z mięsem albo rybą. Jeśli nie masz pomysłu na dodatki do dania głównego, wykorzystaj ten przepis!
Czy wiesz, że?
Główną cechą koreańskiej kuchni jest ostrość. Pikantne i wyraziste smaki dominują w większości dań.
Dla urozmaicenia:
Zamiast soku z limonki możesz również użyć soku z cytryny.