Koreańska sałatka ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreańska sałatka ogórkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
243 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj i pokrój w plasterki.

Koreańska sałatka ogórkowa  - Krok 1

Krok 2

Cukier wymieszaj z 8 łyżkami letniej wody. Dodaj sok z limonki.

Koreańska sałatka ogórkowa  - Krok 2

Krok 3

Do sosu dodaj posiekane chili oraz przyprawę Knorr.

Koreańska sałatka ogórkowa  - Krok 3

Krok 4

Listki mięty porwij i połącz wszystkie składniki. Podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.

Koreańska sałatka ogórkowa  - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Dagmara Strzelczyk

    Dagmara Strzelczyk , 07.01.2021

    Pyszna:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 28.06.2020

    Okej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Litwin

    Wiktor Litwin , 24.05.2020

    Wow

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreańska sałatka ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreańska sałatka ogórkowa Koreańska sałatka ogórkowa

Będąc w koreańskiej restauracji, do dania głównego zazwyczaj dostajesz cały zestaw różnorodnych przystawek. Jedną z nich jest koreańska sałatka ogórkowa, znana również pod nazwą Oi Muchim. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotować ją we własnej kuchni. Zamarynowane ogórki z dodatkiem ostrego chili to nie tylko zwykła przystawka, ale wyrazista, pełna smaków potrawa.

Dla kogo?

Dla miłośników pikantnych smaków. W tym przypadku się nie zawiedziesz!

Na jaką okazję?

Koreańska sałatka ogórkowa dobrze komponuje się z mięsem albo rybą. Jeśli nie masz pomysłu na dodatki do dania głównego, wykorzystaj ten przepis!

Czy wiesz, że?

Główną cechą koreańskiej kuchni jest ostrość. Pikantne i wyraziste smaki dominują w większości dań. 

Dla urozmaicenia:

Zamiast soku z limonki możesz również użyć soku z cytryny.