Sałatka z kiwi i cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiwi i cykorii

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
654 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

20 gramów

1 sztuka

3 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 1

Krok 2

Kiwi obierz, pokrój w półplastry i dodaj do cykorii.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 2

Krok 3

Ser żółty pokrój w grubą kostkę i przełóż do miski.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 3

Krok 4

Posiekaj natkę kolendry i cebulę w kostkę, następnie dodaj do reszty składników.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 4

Krok 5

Do miski dodaj rodzynki i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj w małych miseczkach udekorowane listkami cykorii oraz grzankami.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • ewa pater

    ewa pater , 27.12.2019

    dobre. przepisy podobaja mi sie warto wyprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiwi i cykorii Sałatka z kiwi i cykorii

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.