Sałatka z kiwi i cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiwi i cykorii

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
654 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

364 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

20 gramów

1 sztuka

3 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 1

Krok 2

Kiwi obierz, pokrój w półplastry i dodaj do cykorii.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 2

Krok 3

Ser żółty pokrój w grubą kostkę i przełóż do miski.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 3

Krok 4

Posiekaj natkę kolendry i cebulę w kostkę, następnie dodaj do reszty składników.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 4

Krok 5

Do miski dodaj rodzynki i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj w małych miseczkach udekorowane listkami cykorii oraz grzankami.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • ewa pater

    ewa pater , 27.12.2019

    dobre. przepisy podobaja mi sie warto wyprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiwi i cykorii Sałatka z kiwi i cykorii

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.