Sałatka z kiwi i cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiwi i cykorii

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
654 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

365 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

20 gramów

1 sztuka

3 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 1

Krok 2

Kiwi obierz, pokrój w półplastry i dodaj do cykorii.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 2

Krok 3

Ser żółty pokrój w grubą kostkę i przełóż do miski.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 3

Krok 4

Posiekaj natkę kolendry i cebulę w kostkę, następnie dodaj do reszty składników.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 4

Krok 5

Do miski dodaj rodzynki i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj w małych miseczkach udekorowane listkami cykorii oraz grzankami.

Sałatka z kiwi i cykorii  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • ewa pater

    ewa pater , 27.12.2019

    dobre. przepisy podobaja mi sie warto wyprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiwi i cykorii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiwi i cykorii Sałatka z kiwi i cykorii

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.