
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
300 gramów
3 łyżki
20 gramów
1 sztuka
3 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.

Krok 2
Kiwi obierz, pokrój w półplastry i dodaj do cykorii.

Krok 3
Ser żółty pokrój w grubą kostkę i przełóż do miski.

Krok 4
Posiekaj natkę kolendry i cebulę w kostkę, następnie dodaj do reszty składników.

Krok 5
Do miski dodaj rodzynki i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj w małych miseczkach udekorowane listkami cykorii oraz grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej