
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
300 gramów
3 łyżki
20 gramów
1 sztuka
3 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, oraz sokiem pomarańczowy. Z cykorii odetnij końcówki, rozłóż wszystkie liście, umyj je i osusz. Zachowaj kilka całych liści cykorii do dekoracji. Resztę pokrój po skosie w dwucentymetrowe rąby i umieść w misce z dresingiem. Dosyp do nich grzanki.

Krok 2
Kiwi obierz, pokrój w półplastry i dodaj do cykorii.

Krok 3
Ser żółty pokrój w grubą kostkę i przełóż do miski.

Krok 4
Posiekaj natkę kolendry i cebulę w kostkę, następnie dodaj do reszty składników.

Krok 5
Do miski dodaj rodzynki i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj w małych miseczkach udekorowane listkami cykorii oraz grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej