Sałata z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

300 gramów

10 łyżek

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w małą kostkę. W misce zmieszaj ją z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.

Krok 2

Dopraw solą, białym pieprzem i cukrem. Dolej oliwę z oliwek i utrzyj.

Krok 3

Sałatę rzymską i rukolę umyj, osusz i porwij na średniej wielkości kawałki.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej