Sałata z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

300 gramów

10 łyżek

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w małą kostkę. W misce zmieszaj ją z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.

Krok 2

Dopraw solą, białym pieprzem i cukrem. Dolej oliwę z oliwek i utrzyj.

Krok 3

Sałatę rzymską i rukolę umyj, osusz i porwij na średniej wielkości kawałki.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej