Sałata z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

300 gramów

10 łyżek

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w małą kostkę. W misce zmieszaj ją z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.

Krok 2

Dopraw solą, białym pieprzem i cukrem. Dolej oliwę z oliwek i utrzyj.

Krok 3

Sałatę rzymską i rukolę umyj, osusz i porwij na średniej wielkości kawałki.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej