
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
300 gramów
10 łyżek
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w małą kostkę. W misce zmieszaj ją z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.
Krok 2
Dopraw solą, białym pieprzem i cukrem. Dolej oliwę z oliwek i utrzyj.
Krok 3
Sałatę rzymską i rukolę umyj, osusz i porwij na średniej wielkości kawałki.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej