
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
300 gramów
10 łyżek
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w małą kostkę. W misce zmieszaj ją z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.
Krok 2
Dopraw solą, białym pieprzem i cukrem. Dolej oliwę z oliwek i utrzyj.
Krok 3
Sałatę rzymską i rukolę umyj, osusz i porwij na średniej wielkości kawałki.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej