
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
300 gramów
10 łyżek
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w małą kostkę. W misce zmieszaj ją z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.
Krok 2
Dopraw solą, białym pieprzem i cukrem. Dolej oliwę z oliwek i utrzyj.
Krok 3
Sałatę rzymską i rukolę umyj, osusz i porwij na średniej wielkości kawałki.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej