Sałatka z arbuzem i serem pleśniowym
i migdałami
łatwe
224 osoby zapisały

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
80 gramów
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza pokrój w kostkę, o boku 1,5 cm. Podobnie pokrój ser.

Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z arbuzem oraz serem.

Krok 3
Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.

Krok 4
Wymieszaj delikatnie sałatkę z migdałami i podawaj.


Dobra rada:
Aby nadać sałatce jeszcze lepszy smak, dodaj garść uprażonych płatków migdałowych. Płatki upraż w piekarniku lub na rozgrzanej patelni. Dzięki temu będą chrupiące i złociste.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z arbuzem i serem pleśniowym
To danie, to odrobina ekstrawagancji, na którą cię stać! Oryginalny smak sałatki z arbuzem, niebieskim serem pleśniowym i migdałami z pewnością zachwyci twoich domowników i gości. Możesz zaserwować ją zarówno do drugiego dania, na kolację, podczas przyjęcia czy zabrać ze sobą do pracy. Orzeźwiający arbuz doskonale będzie się komponować ze smakowitym serem z niebieską pleśnią. Sery tego typu to między innymi gorgonzola, roquefort czy stilton. Jeżeli za nimi nie przepadasz, możesz zastąpić je słonym serem feta lub delikatną mozzarellą. Do sałatki najlepiej sprawdzi się wyrazisty sos francuski. Sałatkę posyp surowymi lub uprażonymi na suchej patelni migdałami (staną się one wówczas bardziej aromatyczne). Serwuj z bagietką, zarówno jako samodzielne danie, lub jako dodatek do dań mięsnych. Smacznego!