Jarzynka z marchewki i kalarepki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynka z marchewki i kalarepki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać marchew i kalarepkę .Marchew ponacinać w rowki i pokroić w kwiatki. Kalarepkę pokroić w plastry , a potem w słupki. Ułożyć warzywa w garnku i zalać wodą. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować 25 minut. Odcedzić . Dołożyć masło. Wsypać koperek. Potrząsnąć garnkiem by roztopione masło i koper pokryły warzywa .

Krok 2

Podawać posypując dodatkowo natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej