Jarzynka z marchewki i kalarepki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynka z marchewki i kalarepki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać marchew i kalarepkę .Marchew ponacinać w rowki i pokroić w kwiatki. Kalarepkę pokroić w plastry , a potem w słupki. Ułożyć warzywa w garnku i zalać wodą. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować 25 minut. Odcedzić . Dołożyć masło. Wsypać koperek. Potrząsnąć garnkiem by roztopione masło i koper pokryły warzywa .

Krok 2

Podawać posypując dodatkowo natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza-sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej