PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

4

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion warzywny rozpuścić w wodzie i ugotować w nim makaron al dente.Odcedzić. Przełożyć do miski.

Krok 2

Pierś z kurczaka nasmarować przyprawą do gyrosa, odstawić na 20 minut, przesmażyć z obu stron na oliwie,niezbyt długo,aby w środku została soczysta,a nie sucha. Wystudzić. Pokroić w kostkę ( lub w paseczki).

Krok 3

Ananasa pokroić również w kostkę. Dodać razem z piersią do makaronu. Kukurydzę odcedzić,dodać do reszty składników.Majonez i jogurt wymieszać,dodać mini kostkę.Wszystko dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku wg uznania. Przykryć i odstawić na ok. 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej