PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

4

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion warzywny rozpuścić w wodzie i ugotować w nim makaron al dente.Odcedzić. Przełożyć do miski.

Krok 2

Pierś z kurczaka nasmarować przyprawą do gyrosa, odstawić na 20 minut, przesmażyć z obu stron na oliwie,niezbyt długo,aby w środku została soczysta,a nie sucha. Wystudzić. Pokroić w kostkę ( lub w paseczki).

Krok 3

Ananasa pokroić również w kostkę. Dodać razem z piersią do makaronu. Kukurydzę odcedzić,dodać do reszty składników.Majonez i jogurt wymieszać,dodać mini kostkę.Wszystko dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku wg uznania. Przykryć i odstawić na ok. 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej