PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

3

33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion warzywny rozpuścić w wodzie i ugotować w nim makaron al dente.Odcedzić. Przełożyć do miski.

Krok 2

Pierś z kurczaka nasmarować przyprawą do gyrosa, odstawić na 20 minut, przesmażyć z obu stron na oliwie,niezbyt długo,aby w środku została soczysta,a nie sucha. Wystudzić. Pokroić w kostkę ( lub w paseczki).

Krok 3

Ananasa pokroić również w kostkę. Dodać razem z piersią do makaronu. Kukurydzę odcedzić,dodać do reszty składników.Majonez i jogurt wymieszać,dodać mini kostkę.Wszystko dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku wg uznania. Przykryć i odstawić na ok. 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej