Szaszłyki w marynacie z oregano

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

6 sztuk

3 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporą część oregano drobno posiekać, wymieszać z olejem z oliwek i ostrą papryką w proszku (tu dowolność w pikantnych przyprawach).

Krok 3

Pomidorki opłukać, cebulki obrać i pokroić na cząstki, kiełbaski pokroić.

Krok 2

Pierś kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z wcześniej przygotowanej marynacie, przykryć i odstawić na przynajmniej 30 minut.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewać w dowolnej kolejności pomidorki, cebulę, pokrojonego kurczaka i kiełbaskę.

Krok 5

Pozostałą marynatą posmarować całe szaszłyki. Smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej