Szaszłyki w marynacie z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki w marynacie z oregano

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

6 sztuk

3 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporą część oregano drobno posiekać, wymieszać z olejem z oliwek i ostrą papryką w proszku (tu dowolność w pikantnych przyprawach).

Krok 3

Pomidorki opłukać, cebulki obrać i pokroić na cząstki, kiełbaski pokroić.

Krok 2

Pierś kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z wcześniej przygotowanej marynacie, przykryć i odstawić na przynajmniej 30 minut.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewać w dowolnej kolejności pomidorki, cebulę, pokrojonego kurczaka i kiełbaskę.

Krok 5

Pozostałą marynatą posmarować całe szaszłyki. Smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej