Szaszłyki w marynacie z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki w marynacie z oregano

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

20 sztuk

250 gramów

6 sztuk

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporą część oregano drobno posiekać, wymieszać z olejem z oliwek i ostrą papryką w proszku (tu dowolność w pikantnych przyprawach).

Krok 3

Pomidorki opłukać, cebulki obrać i pokroić na cząstki, kiełbaski pokroić.

Krok 2

Pierś kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z wcześniej przygotowanej marynacie, przykryć i odstawić na przynajmniej 30 minut.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewać w dowolnej kolejności pomidorki, cebulę, pokrojonego kurczaka i kiełbaskę.

Krok 5

Pozostałą marynatą posmarować całe szaszłyki. Smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej