
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
20 sztuk
250 gramów
6 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sporą część oregano drobno posiekać, wymieszać z olejem z oliwek i ostrą papryką w proszku (tu dowolność w pikantnych przyprawach).
Krok 3
Pomidorki opłukać, cebulki obrać i pokroić na cząstki, kiełbaski pokroić.
Krok 2
Pierś kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z wcześniej przygotowanej marynacie, przykryć i odstawić na przynajmniej 30 minut.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nadziewać w dowolnej kolejności pomidorki, cebulę, pokrojonego kurczaka i kiełbaskę.
Krok 5
Pozostałą marynatą posmarować całe szaszłyki. Smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony i od razu podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej