Szaszłyki w marynacie z oregano

Autor: najsmaczniejsze najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

6 sztuk

3 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporą część oregano drobno posiekać, wymieszać z olejem z oliwek i ostrą papryką w proszku (tu dowolność w pikantnych przyprawach).

Krok 3

Pomidorki opłukać, cebulki obrać i pokroić na cząstki, kiełbaski pokroić.

Krok 2

Pierś kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z wcześniej przygotowanej marynacie, przykryć i odstawić na przynajmniej 30 minut.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewać w dowolnej kolejności pomidorki, cebulę, pokrojonego kurczaka i kiełbaskę.

Krok 5

Pozostałą marynatą posmarować całe szaszłyki. Smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki w marynacie z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej