
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
20 sztuk
250 gramów
6 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sporą część oregano drobno posiekać, wymieszać z olejem z oliwek i ostrą papryką w proszku (tu dowolność w pikantnych przyprawach).
Krok 3
Pomidorki opłukać, cebulki obrać i pokroić na cząstki, kiełbaski pokroić.
Krok 2
Pierś kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z wcześniej przygotowanej marynacie, przykryć i odstawić na przynajmniej 30 minut.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nadziewać w dowolnej kolejności pomidorki, cebulę, pokrojonego kurczaka i kiełbaskę.
Krok 5
Pozostałą marynatą posmarować całe szaszłyki. Smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony i od razu podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























