
Składniki
0.5 kilograma
20 dekagramów
0.5 kilograma
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.
Krok 2
Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.
Krok 3
Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.
Krok 4
Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 5
Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.
Krok 6
Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej