Szaszłyk z ziemniaków i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z ziemniaków i krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.

Krok 2

Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.

Krok 3

Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Krok 5

Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.

Krok 6

Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Spaghetti po florencku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej