Szaszłyk z ziemniaków i krewetek

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.

Krok 2

Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.

Krok 3

Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Krok 5

Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.

Krok 6

Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej