Szaszłyk z ziemniaków i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z ziemniaków i krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.

Krok 2

Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.

Krok 3

Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Krok 5

Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.

Krok 6

Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej