Szaszłyk z ziemniaków i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z ziemniaków i krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.

Krok 2

Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.

Krok 3

Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Krok 5

Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.

Krok 6

Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z ziemniaków i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej