
Składniki
0.5 kilograma
20 dekagramów
0.5 kilograma
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.
Krok 2
Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.
Krok 3
Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.
Krok 4
Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 5
Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.
Krok 6
Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej