
Składniki
0.5 kilograma
20 dekagramów
0.5 kilograma
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie je obierz i owiń boczkiem.
Krok 2
Krewetki obierz ze skorup i sparz we wrzątku.
Krok 3
Na patyki nakładaj na przemian krewetki i ziemniaki owinięte boczkiem.
Krok 4
Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 5
Usmaż szaszłyki na patelni lub grillu i polej gotowym sosem beszamelowym.
Krok 6
Mleko zagotuj. Na patelni rozpuść masło lub margarynę, dodaj mąkę i po chwili smażenia dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj, dopraw gałką muszkatołową i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej