
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
null
20 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.25 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.
Krok 2
Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.
Krok 3
Szaszłyki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 20 minut. Możesz je również położyć na grilla.
Krok 4
Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz.
Krok 5
Grzyby mun namocz w gorącej wodzie, a kiedy napęcznieją pokrój w paseczki.
Krok 6
Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a czosnek posiekaj. Pora, marchew, czosnek i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju.
Krok 7
Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty. Dołóż makaron i wymieszaj. Podawaj z szaszłykami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej