Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

null

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.

Krok 3

Szaszłyki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 20 minut. Możesz je również położyć na grilla.

Krok 4

Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz.

Krok 5

Grzyby mun namocz w gorącej wodzie, a kiedy napęcznieją pokrój w paseczki.

Krok 6

Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a czosnek posiekaj. Pora, marchew, czosnek i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju.

Krok 7

Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty. Dołóż makaron i wymieszaj. Podawaj z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Złote mleko
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej