Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

null

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.

Krok 3

Szaszłyki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 20 minut. Możesz je również położyć na grilla.

Krok 4

Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz.

Krok 5

Grzyby mun namocz w gorącej wodzie, a kiedy napęcznieją pokrój w paseczki.

Krok 6

Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a czosnek posiekaj. Pora, marchew, czosnek i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju.

Krok 7

Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty. Dołóż makaron i wymieszaj. Podawaj z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej