
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
null
20 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.25 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.
Krok 2
Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.
Krok 3
Szaszłyki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 20 minut. Możesz je również położyć na grilla.
Krok 4
Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz.
Krok 5
Grzyby mun namocz w gorącej wodzie, a kiedy napęcznieją pokrój w paseczki.
Krok 6
Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a czosnek posiekaj. Pora, marchew, czosnek i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju.
Krok 7
Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty. Dołóż makaron i wymieszaj. Podawaj z szaszłykami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej