Szaszłyk z baraniny po kaukasku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z baraniny po kaukasku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 pęczki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę i szczypior posiekaj. Pozostałe cebule pokrój na cząstki. Mięso po oczyszczeniu pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Do baraniny dodaj ocet i posiekaną cebulę. Oprósz Marynatą do mięs Knorr, wymieszaj i odstawić na 2,5 godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Nadziewaj na szpadki szaszłykowe na przemian cebulę z kawałkami mięsa. Szaszłyki upiec na grillu około 20 minut. Mięso polej roztopionym masłem i udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej