
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
2 pęczki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 opakowanie
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę i szczypior posiekaj. Pozostałe cebule pokrój na cząstki. Mięso po oczyszczeniu pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Do baraniny dodaj ocet i posiekaną cebulę. Oprósz Marynatą do mięs Knorr, wymieszaj i odstawić na 2,5 godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Nadziewaj na szpadki szaszłykowe na przemian cebulę z kawałkami mięsa. Szaszłyki upiec na grillu około 20 minut. Mięso polej roztopionym masłem i udekoruj cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej