Szaszłyk z baraniny po kaukasku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z baraniny po kaukasku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 pęczki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 opakowanie

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę i szczypior posiekaj. Pozostałe cebule pokrój na cząstki. Mięso po oczyszczeniu pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Do baraniny dodaj ocet i posiekaną cebulę. Oprósz Marynatą do mięs Knorr, wymieszaj i odstawić na 2,5 godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Nadziewaj na szpadki szaszłykowe na przemian cebulę z kawałkami mięsa. Szaszłyki upiec na grillu około 20 minut. Mięso polej roztopionym masłem i udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej