Szaszłyk z baraniny po kaukasku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z baraniny po kaukasku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 pęczki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 opakowanie

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę i szczypior posiekaj. Pozostałe cebule pokrój na cząstki. Mięso po oczyszczeniu pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Do baraniny dodaj ocet i posiekaną cebulę. Oprósz Marynatą do mięs Knorr, wymieszaj i odstawić na 2,5 godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Nadziewaj na szpadki szaszłykowe na przemian cebulę z kawałkami mięsa. Szaszłyki upiec na grillu około 20 minut. Mięso polej roztopionym masłem i udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej