Szaszłyk z baraniny po kaukasku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z baraniny po kaukasku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 pęczki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 opakowanie

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę i szczypior posiekaj. Pozostałe cebule pokrój na cząstki. Mięso po oczyszczeniu pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Do baraniny dodaj ocet i posiekaną cebulę. Oprósz Marynatą do mięs Knorr, wymieszaj i odstawić na 2,5 godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Nadziewaj na szpadki szaszłykowe na przemian cebulę z kawałkami mięsa. Szaszłyki upiec na grillu około 20 minut. Mięso polej roztopionym masłem i udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z baraniny po kaukasku   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej