
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
2 pęczki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 opakowanie
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę i szczypior posiekaj. Pozostałe cebule pokrój na cząstki. Mięso po oczyszczeniu pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Do baraniny dodaj ocet i posiekaną cebulę. Oprósz Marynatą do mięs Knorr, wymieszaj i odstawić na 2,5 godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Nadziewaj na szpadki szaszłykowe na przemian cebulę z kawałkami mięsa. Szaszłyki upiec na grillu około 20 minut. Mięso polej roztopionym masłem i udekoruj cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej