
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
null
1 łyżeczka
null
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
600 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.
Krok 3
Cukinie i cebule pokrój w plastry.
Krok 4
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 5
Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej