PRZEPISY.PL

Szaszłyki z jagnięciny

Autor: pasibrzuch
  • 30
  • 8
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula3 szt
  • cukinia2 szt
  • pieprz
  • tymianek1 łyżeczka
  • sól
  • ząbki czosnku2 szt
  • sok z cytryny3 łyżki
  • bakłażan1 szt
  • mielona papryka1 łyżka
  • papryczki pepperoni3 szt
  • Krok 1

    Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.
  • Krok 3

    Cukinie i cebule pokrój w plastry.
  • Krok 4

    Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  • Krok 5

    Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

54
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
625
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
257
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
19
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe