Szaszłyki z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jagnięciny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

null

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

600 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.

Krok 3

Cukinie i cebule pokrój w plastry.

Krok 4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 5

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej