Szaszłyki z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jagnięciny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

null

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

600 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.

Krok 3

Cukinie i cebule pokrój w plastry.

Krok 4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 5

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej