Szaszłyki z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jagnięciny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

null

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

600 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.

Krok 3

Cukinie i cebule pokrój w plastry.

Krok 4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 5

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej