Szaszłyki mięsne z piekarnika po turecku - przepis | Przepisy.pl

Szaszłyki po turecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

null

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej baraninę. Marynuj około 12 godzin.

Krok 3

Przed pieczeniem osusz z marynaty i nabij na szpadki.

Krok 4

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej