Składniki
1 sztuka
4 łyżki
null
1 sztuka
null
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej baraninę. Marynuj około 12 godzin.
Krok 3
Przed pieczeniem osusz z marynaty i nabij na szpadki.
Krok 4
Piecz przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Zupa serowa z grzankami
70 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej