Szaszłyki mięsne z piekarnika po turecku - przepis | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki po turecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

null

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej baraninę. Marynuj około 12 godzin.

Krok 3

Przed pieczeniem osusz z marynaty i nabij na szpadki.

Krok 4

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z grzankami
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej