Szaszłyki mięsne z piekarnika po turecku - przepis | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki po turecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

null

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej baraninę. Marynuj około 12 godzin.

Krok 3

Przed pieczeniem osusz z marynaty i nabij na szpadki.

Krok 4

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki po turecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś w galarecie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej