
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
3 sztuki
6 plastrów
8 sztuk
400 gramów
150 gramów
100 gramów
50 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, na sposób aldente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju , podsmaż czosnek, boczek, gdy się nieco wysmażą dodaj piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paseczki.

Krok 3
Smaż wszystko razem jakiś czas, a następnie dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki, smaż aż odparuje z nich woda.

Krok 4
Dodaj śmietanę pomieszana z fixem. Całość zagotuj.

Krok 5
Gdy sos zgęstnieje dodaj rukolę, przekrojone na pół pomidory oraz makaron.

Krok 6
Makaron wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp po wierzchu tartym serem, całość wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 10-15 minut aż ser delikatnie się zapiecze.


Dobra rada:
3 łyżki orzeszków pinii dodane do makaronu sprawia że stanie się jeszcze bardziej ciekawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej