
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
3 sztuki
6 plastrów
8 sztuk
400 gramów
150 gramów
100 gramów
50 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, na sposób aldente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju , podsmaż czosnek, boczek, gdy się nieco wysmażą dodaj piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paseczki.

Krok 3
Smaż wszystko razem jakiś czas, a następnie dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki, smaż aż odparuje z nich woda.

Krok 4
Dodaj śmietanę pomieszana z fixem. Całość zagotuj.

Krok 5
Gdy sos zgęstnieje dodaj rukolę, przekrojone na pół pomidory oraz makaron.

Krok 6
Makaron wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp po wierzchu tartym serem, całość wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 10-15 minut aż ser delikatnie się zapiecze.


Dobra rada:
3 łyżki orzeszków pinii dodane do makaronu sprawia że stanie się jeszcze bardziej ciekawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej