
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
3 sztuki
6 plastrów
8 sztuk
400 gramów
150 gramów
100 gramów
50 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, na sposób aldente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju , podsmaż czosnek, boczek, gdy się nieco wysmażą dodaj piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paseczki.

Krok 3
Smaż wszystko razem jakiś czas, a następnie dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki, smaż aż odparuje z nich woda.

Krok 4
Dodaj śmietanę pomieszana z fixem. Całość zagotuj.

Krok 5
Gdy sos zgęstnieje dodaj rukolę, przekrojone na pół pomidory oraz makaron.

Krok 6
Makaron wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp po wierzchu tartym serem, całość wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 10-15 minut aż ser delikatnie się zapiecze.


Dobra rada:
3 łyżki orzeszków pinii dodane do makaronu sprawia że stanie się jeszcze bardziej ciekawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej