Składniki
null
2 łyżki
4 sztuki
null
1 łyżka
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i układaj w nim na przemian dynię z pomidory. Doprawiaj każdą warstwę.
Krok 4
Wstaw do rozgrzanego piekarnika - 180 stopni na 20 minut.
Krok 5
Po czym zalej śmietaną i posyp żółtym serem i wstaw na kolejne 5 minut do piekarnika.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej