
Składniki
null
2 łyżki
4 sztuki
null
1 łyżka
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i układaj w nim na przemian dynię z pomidory. Doprawiaj każdą warstwę.
Krok 4
Wstaw do rozgrzanego piekarnika - 180 stopni na 20 minut.
Krok 5
Po czym zalej śmietaną i posyp żółtym serem i wstaw na kolejne 5 minut do piekarnika.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej