Zapiekanka z jajek i szpinaku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

null

null

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj drobno.

Krok 2

Podgrzej bulion Knorr i dodaj cebule i czosnek, szpinak, przypraw i duś 15 minut.

Krok 3

Następnie posyp pestkami dyni.

Krok 4

Na patelni rozpuść masło, smaż ziemniaki i ciągle mieszaj.

Krok 5

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ósemki.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej