
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 sztuki
null
3 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj drobno.
Krok 2
Podgrzej bulion Knorr i dodaj cebule i czosnek, szpinak, przypraw i duś 15 minut.
Krok 3
Następnie posyp pestkami dyni.
Krok 4
Na patelni rozpuść masło, smaż ziemniaki i ciągle mieszaj.
Krok 5
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ósemki.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej