
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 sztuki
null
3 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj drobno.
Krok 2
Podgrzej bulion Knorr i dodaj cebule i czosnek, szpinak, przypraw i duś 15 minut.
Krok 3
Następnie posyp pestkami dyni.
Krok 4
Na patelni rozpuść masło, smaż ziemniaki i ciągle mieszaj.
Krok 5
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ósemki.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej