
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 sztuki
null
3 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj drobno.
Krok 2
Podgrzej bulion Knorr i dodaj cebule i czosnek, szpinak, przypraw i duś 15 minut.
Krok 3
Następnie posyp pestkami dyni.
Krok 4
Na patelni rozpuść masło, smaż ziemniaki i ciągle mieszaj.
Krok 5
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ósemki.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej