Zapiekanka z jajek i szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

null

null

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj drobno.

Krok 2

Podgrzej bulion Knorr i dodaj cebule i czosnek, szpinak, przypraw i duś 15 minut.

Krok 3

Następnie posyp pestkami dyni.

Krok 4

Na patelni rozpuść masło, smaż ziemniaki i ciągle mieszaj.

Krok 5

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ósemki.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej