Zapiekanka z jajek i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z jajek i szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

null

null

2 sztuki

null

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj drobno.

Krok 2

Podgrzej bulion Knorr i dodaj cebule i czosnek, szpinak, przypraw i duś 15 minut.

Krok 3

Następnie posyp pestkami dyni.

Krok 4

Na patelni rozpuść masło, smaż ziemniaki i ciągle mieszaj.

Krok 5

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ósemki.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z jajek i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka wiosenna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej