
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
null
null
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę masła, zeszklij na nim cebulę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w plastry.
Krok 3
Umytego i osuszonego łososia pokrój w grubą kostkę lub poprzeczne plastry.
Krok 4
Małe, żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Warstwami układaj na przemian ziemniaki, cebulkę i łososia każdą warstwę przypraw i oprósz koperkiem.
Krok 5
Jajka zmiksuj z mlekiem i zalej nimi naczynie do zapiekania.
Krok 6
Piecz w temperaturze 220 stopni, do momentu kiedy jajka wymieszane z mlekiem się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej