Zapiekanka z łososia i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

169

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

null

null

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę masła, zeszklij na nim cebulę. 

Krok 2

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w plastry.

Krok 3

Umytego i osuszonego łososia pokrój w grubą kostkę lub poprzeczne plastry. 

Krok 4

Małe, żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Warstwami układaj na przemian ziemniaki,  cebulkę i łososia każdą warstwę przypraw i oprósz koperkiem.

Krok 5

Jajka zmiksuj z mlekiem i zalej nimi naczynie do zapiekania.

Krok 6

Piecz w temperaturze 220 stopni, do momentu kiedy jajka wymieszane z mlekiem się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej