
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
null
null
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę masła, zeszklij na nim cebulę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w plastry.
Krok 3
Umytego i osuszonego łososia pokrój w grubą kostkę lub poprzeczne plastry.
Krok 4
Małe, żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Warstwami układaj na przemian ziemniaki, cebulkę i łososia każdą warstwę przypraw i oprósz koperkiem.
Krok 5
Jajka zmiksuj z mlekiem i zalej nimi naczynie do zapiekania.
Krok 6
Piecz w temperaturze 220 stopni, do momentu kiedy jajka wymieszane z mlekiem się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej