Składniki
8 sztuk
2 sztuki
null
null
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę masła, zeszklij na nim cebulę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w plastry.
Krok 3
Umytego i osuszonego łososia pokrój w grubą kostkę lub poprzeczne plastry.
Krok 4
Małe, żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Warstwami układaj na przemian ziemniaki, cebulkę i łososia każdą warstwę przypraw i oprósz koperkiem.
Krok 5
Jajka zmiksuj z mlekiem i zalej nimi naczynie do zapiekania.
Krok 6
Piecz w temperaturze 220 stopni, do momentu kiedy jajka wymieszane z mlekiem się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej