Zapiekanka z łososia i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z łososia i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

null

null

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę masła, zeszklij na nim cebulę. 

Krok 2

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w plastry.

Krok 3

Umytego i osuszonego łososia pokrój w grubą kostkę lub poprzeczne plastry. 

Krok 4

Małe, żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Warstwami układaj na przemian ziemniaki,  cebulkę i łososia każdą warstwę przypraw i oprósz koperkiem.

Krok 5

Jajka zmiksuj z mlekiem i zalej nimi naczynie do zapiekania.

Krok 6

Piecz w temperaturze 220 stopni, do momentu kiedy jajka wymieszane z mlekiem się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z łososia i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tarta z czerwonej kapusty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej