Ryba a'la Veracruz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba a'la Veracruz

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do ryby i odstawić.

Krok 2

Pokroić cebulę i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej obrane ze skórki), papryki, oliwki i kapary. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 min.

Krok 3

Dodać rybę i dusić ok. 10 min. pod przykryciem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej