
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do ryby i odstawić.
Krok 2
Pokroić cebulę i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej obrane ze skórki), papryki, oliwki i kapary. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 min.
Krok 3
Dodać rybę i dusić ok. 10 min. pod przykryciem. Podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej