
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do ryby i odstawić.
Krok 2
Pokroić cebulę i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej obrane ze skórki), papryki, oliwki i kapary. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 min.
Krok 3
Dodać rybę i dusić ok. 10 min. pod przykryciem. Podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























