Ryba a'la Veracruz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba a'la Veracruz

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do ryby i odstawić.

Krok 2

Pokroić cebulę i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej obrane ze skórki), papryki, oliwki i kapary. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 min.

Krok 3

Dodać rybę i dusić ok. 10 min. pod przykryciem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej