Ryba a'la Veracruz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba a'la Veracruz

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do ryby i odstawić.

Krok 2

Pokroić cebulę i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej obrane ze skórki), papryki, oliwki i kapary. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 min.

Krok 3

Dodać rybę i dusić ok. 10 min. pod przykryciem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba a'la Veracruz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej