Łosoś z dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z dymką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 łyżek

null

null

null

5 łyżek

1 pęczek

2 sztuki

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cebulek odkrój szczypior. Rozgrzej 2 czubate łyżki masła i wrzuć cebulki, duś na średnim ogniu, często mieszając, aby zmiękły.

Krok 2

Rozgrzej oliwę i włóż rozmaryn z obranym, przekrojonym na połowy czosnkiem, smaż minutę.

Krok 3

Następnie wyjmij czosnek i rozmaryn i włóż dzwonka łososia, smaż około 4 minut z każdej strony, wyjmij na talerz, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 4

Do tłuszczu ze smażenia ryby wlej ocet balsamiczny i bulion Knorr, gotuj minutę.

Krok 5

Następnie dołóż małe kawałki masła, wymieszaj. Sos dopraw solą i pieprzem. Rybę obłóż cebulkami i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej