Łosoś z dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z dymką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

100 gramów

8 łyżek

5 łyżek

2 sztuki

null

1 pęczek

5 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cebulek odkrój szczypior. Rozgrzej 2 czubate łyżki masła i wrzuć cebulki, duś na średnim ogniu, często mieszając, aby zmiękły.

Krok 2

Rozgrzej oliwę i włóż rozmaryn z obranym, przekrojonym na połowy czosnkiem, smaż minutę.

Krok 3

Następnie wyjmij czosnek i rozmaryn i włóż dzwonka łososia, smaż około 4 minut z każdej strony, wyjmij na talerz, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 4

Do tłuszczu ze smażenia ryby wlej ocet balsamiczny i bulion Knorr, gotuj minutę.

Krok 5

Następnie dołóż małe kawałki masła, wymieszaj. Sos dopraw solą i pieprzem. Rybę obłóż cebulkami i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej