Łosoś z dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z dymką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

100 gramów

8 łyżek

5 łyżek

2 sztuki

null

1 pęczek

5 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cebulek odkrój szczypior. Rozgrzej 2 czubate łyżki masła i wrzuć cebulki, duś na średnim ogniu, często mieszając, aby zmiękły.

Krok 2

Rozgrzej oliwę i włóż rozmaryn z obranym, przekrojonym na połowy czosnkiem, smaż minutę.

Krok 3

Następnie wyjmij czosnek i rozmaryn i włóż dzwonka łososia, smaż około 4 minut z każdej strony, wyjmij na talerz, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 4

Do tłuszczu ze smażenia ryby wlej ocet balsamiczny i bulion Knorr, gotuj minutę.

Krok 5

Następnie dołóż małe kawałki masła, wymieszaj. Sos dopraw solą i pieprzem. Rybę obłóż cebulkami i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej