
Składniki
null
null
100 gramów
8 łyżek
5 łyżek
2 sztuki
null
1 pęczek
5 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Od cebulek odkrój szczypior. Rozgrzej 2 czubate łyżki masła i wrzuć cebulki, duś na średnim ogniu, często mieszając, aby zmiękły.
Krok 2
Rozgrzej oliwę i włóż rozmaryn z obranym, przekrojonym na połowy czosnkiem, smaż minutę.
Krok 3
Następnie wyjmij czosnek i rozmaryn i włóż dzwonka łososia, smaż około 4 minut z każdej strony, wyjmij na talerz, przykryj i trzymaj w cieple.
Krok 4
Do tłuszczu ze smażenia ryby wlej ocet balsamiczny i bulion Knorr, gotuj minutę.
Krok 5
Następnie dołóż małe kawałki masła, wymieszaj. Sos dopraw solą i pieprzem. Rybę obłóż cebulkami i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej