Składniki
8 sztuk
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cytryny wyciśnij sok, dodaj oliwę i wymieszaj.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno pokrój igiełki rozmarynu i listki tymianku.
Krok 3
Posiekane zioła, cebulę, czosnek i przyprawę Knorr połącz z oliwą i cytryną.
Krok 4
Marynatą zalej ryby i włóż na około 30 minut do lodówki.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij ryby, osusz z marynaty. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz na złoto (około 10 minut z każdej strony).
Krok 6
Podgrzej marynatę i przed podaniem polej nią ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej