
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cytryny wyciśnij sok, dodaj oliwę i wymieszaj.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno pokrój igiełki rozmarynu i listki tymianku.
Krok 3
Posiekane zioła, cebulę, czosnek i przyprawę Knorr połącz z oliwą i cytryną.
Krok 4
Marynatą zalej ryby i włóż na około 30 minut do lodówki.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij ryby, osusz z marynaty. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz na złoto (około 10 minut z każdej strony).
Krok 6
Podgrzej marynatę i przed podaniem polej nią ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































