Barwena z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barwena z ziołami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryny wyciśnij sok, dodaj oliwę i wymieszaj.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno pokrój igiełki rozmarynu i listki tymianku.

Krok 3

Posiekane zioła, cebulę, czosnek i przyprawę Knorr połącz z oliwą i cytryną.

Krok 4

Marynatą zalej ryby i włóż na około 30 minut do lodówki.

Krok 5

Po tym czasie wyjmij ryby, osusz z marynaty. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz na złoto (około 10 minut z każdej strony).

Krok 6

Podgrzej marynatę i przed podaniem polej nią ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barwena z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Orzechowe ciasteczka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej