
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cytryny wyciśnij sok, dodaj oliwę i wymieszaj.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno pokrój igiełki rozmarynu i listki tymianku.
Krok 3
Posiekane zioła, cebulę, czosnek i przyprawę Knorr połącz z oliwą i cytryną.
Krok 4
Marynatą zalej ryby i włóż na około 30 minut do lodówki.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij ryby, osusz z marynaty. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz na złoto (około 10 minut z każdej strony).
Krok 6
Podgrzej marynatę i przed podaniem polej nią ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej