Pieczone udka z kurczaka na ostro – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 łyżek

15 dekagramów

1 szczypta

8 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka natrzyj solą i czarnym pieprzem. Cebulę oraz czosnek grubo posiekaj.

Krok 2

Udka przysmaż na 6 łyżkach rozgrzanego oleju przez 5 minut, dołóż czosnek z cebulą i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Papryki pokrój w paski i dodaj do mięsa. Dołóż ryż i kurkumę, wlej bulion. Dopraw solą i białym pieprzem. Duś przez około 20 minut do czasu, gdy ryż wchłonie płyn.

Krok 4

Następnie dodaj zamrożony groszek i duś jeszcze 5 minut.

Krok 5

Boczek pokrój w słupki i przysmaż na pozostałym oleju, oprósz szczyptą papryki. Gotowe danie posyp boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka egzotyczna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej