
Składniki
2 sztuki
8 łyżek
15 dekagramów
1 szczypta
8 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj solą i czarnym pieprzem. Cebulę oraz czosnek grubo posiekaj.
Krok 2
Udka przysmaż na 6 łyżkach rozgrzanego oleju przez 5 minut, dołóż czosnek z cebulą i smaż jeszcze 2 minuty.
Krok 3
Papryki pokrój w paski i dodaj do mięsa. Dołóż ryż i kurkumę, wlej bulion. Dopraw solą i białym pieprzem. Duś przez około 20 minut do czasu, gdy ryż wchłonie płyn.
Krok 4
Następnie dodaj zamrożony groszek i duś jeszcze 5 minut.
Krok 5
Boczek pokrój w słupki i przysmaż na pozostałym oleju, oprósz szczyptą papryki. Gotowe danie posyp boczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej