Pieczone udka z kurczaka na ostro – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 łyżek

15 dekagramów

1 szczypta

8 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka natrzyj solą i czarnym pieprzem. Cebulę oraz czosnek grubo posiekaj.

Krok 2

Udka przysmaż na 6 łyżkach rozgrzanego oleju przez 5 minut, dołóż czosnek z cebulą i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Papryki pokrój w paski i dodaj do mięsa. Dołóż ryż i kurkumę, wlej bulion. Dopraw solą i białym pieprzem. Duś przez około 20 minut do czasu, gdy ryż wchłonie płyn.

Krok 4

Następnie dodaj zamrożony groszek i duś jeszcze 5 minut.

Krok 5

Boczek pokrój w słupki i przysmaż na pozostałym oleju, oprósz szczyptą papryki. Gotowe danie posyp boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieprzowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej