Składniki
0.6 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 szklanki
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj sherry, sól i pieprz.
Krok 2
Rybę pokrój w kostkę, dodaj do sherry i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 3
Na oleju usmaż szpinak. Gotowy osącz z tłuszczu na ręczniku kuchennym.
Krok 4
Przygotuj ciasto: połącz oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i wodę, ciasto ma być jednolite i rzadkie.
Krok 5
Przed samym smażeniem ryby dodaj do ciasta szpinak i dobrze wymieszaj.
Krok 6
Rybę mocz w szpinakowym cieście i smaż w głębokim oleju, podawaj natychmiast po usmażeniu.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej