Filet rybny w cieście ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet rybny w cieście ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj sherry, sól i pieprz.

Krok 2

Rybę pokrój w kostkę, dodaj do sherry i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Na oleju usmaż szpinak. Gotowy osącz z tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Krok 4

Przygotuj ciasto: połącz oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i wodę, ciasto ma być jednolite i rzadkie.

Krok 5

Przed samym smażeniem ryby dodaj do ciasta szpinak i dobrze wymieszaj.

Krok 6

Rybę mocz w szpinakowym cieście i smaż w głębokim oleju, podawaj natychmiast po usmażeniu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej