Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem
łatwe
333 osoby zapisały

Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.
Krok 2
Przygotuj kremowy dressing - sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz posiekanym koperkiem.
Krok 3
Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Zamiast ostrej musztardy Dijon możesz użyć musztardy francuskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej