Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

5 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.

Krok 2

Przygotuj kremowy dressing - sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz posiekanym koperkiem.

Krok 3

Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj schłodzoną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast ostrej musztardy Dijon możesz użyć musztardy francuskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej