Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem
łatwe
332 osoby zapisały

Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.
Krok 2
Przygotuj kremowy dressing - sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz posiekanym koperkiem.
Krok 3
Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Zamiast ostrej musztardy Dijon możesz użyć musztardy francuskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej