Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

5 plastrów

2 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.

Krok 2

Przygotuj kremowy dressing - sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz posiekanym koperkiem.

Krok 3

Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj schłodzoną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast ostrej musztardy Dijon możesz użyć musztardy francuskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i seleremSałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem

Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.