Rybne klopsiki

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 pęczka

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza oczyść i zmiel w maszynce do mięsa. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Połącz go ze zmieloną rybą i posiekaną natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami.

Krok 3

Formuj niewielkie kulki, obtocz w mące i lekko rozgnieć, by powstały placki grubości około 1cm.

Krok 4

Klopsiki smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z frytkami lub ryżem.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej