Rybne klopsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne klopsiki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza oczyść i zmiel w maszynce do mięsa. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Połącz go ze zmieloną rybą i posiekaną natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami.

Krok 3

Formuj niewielkie kulki, obtocz w mące i lekko rozgnieć, by powstały placki grubości około 1cm.

Krok 4

Klopsiki smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z frytkami lub ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej