Rybne klopsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne klopsiki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza oczyść i zmiel w maszynce do mięsa. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Połącz go ze zmieloną rybą i posiekaną natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami.

Krok 3

Formuj niewielkie kulki, obtocz w mące i lekko rozgnieć, by powstały placki grubości około 1cm.

Krok 4

Klopsiki smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z frytkami lub ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej