Składniki
1 kilogram
2 opakowania
4 łyżki
200 gramów
200 gramów
2 opakowania
10 sztuk
1 sztuka
500 gramów
500 mililitrów
3 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
4 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony w grubszą kostkę boczek. Gdy się dobrze wytopi, dodaj przekrojone na pół szalotki i smaż dłuższą chwilę, aż się zeszklą. Dodaj przekrojone na pół pieczarki i marchew pokrojoną w pół plastry.
Krok 2
Po tym czasie zbierz podsmażone produkty i odłóż je na bok. W tym samym garnku przesmaż pokrojona w gruba kostkę 2 na 2 cm wołowinę. Gdy delikatnie zbrązowieje zalej ja czerwonym winem. Wszystko razem gotuj na szybkim ogniu aż wino prawie zupełnie odparuje. Dodaj wtedy pomidory z puszki i pół szklanki wody.
Krok 3
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, pieprz ziele angielskie, liść laurowy, rozmaryn, tymianek oraz Knorr Naturalnie smaczne. Nada o potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie do garnka przełóż na powrót podsmażone produkty. Wszystko razem duś jeszcze około 20 minut do momentu aż mięso będzie miękkie.
Krok 5
W garnku ugotuj kasze gryczaną według zaleceń producenta. Ugotowaną kasze podawaj z gulaszem.
Dobra rada:
Kasze ugotuj wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wołowej Knorr - nada ona kaszy odpowiedniego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej