Wołowina po burgundzku podana z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina po burgundzku podana z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

514 osób wydrukowało

Pobierz pdf

760 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

4 łyżki

200 gramów

200 gramów

2 opakowania

10 sztuk

1 sztuka

500 gramów

500 mililitrów

3 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony w grubszą kostkę boczek. Gdy się dobrze wytopi, dodaj przekrojone na pół szalotki i smaż dłuższą chwilę, aż się zeszklą. Dodaj przekrojone na pół pieczarki i marchew pokrojoną w pół plastry.

Wołowina po burgundzku podana z kaszą - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie zbierz podsmażone produkty i odłóż je na bok. W tym samym garnku przesmaż pokrojona w gruba kostkę 2 na 2 cm wołowinę. Gdy delikatnie zbrązowieje zalej ja czerwonym winem. Wszystko razem gotuj na szybkim ogniu aż wino prawie zupełnie odparuje. Dodaj wtedy pomidory z puszki i pół szklanki wody.

Wołowina po burgundzku podana z kaszą - Krok 2

Krok 3

Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, pieprz ziele angielskie, liść laurowy, rozmaryn, tymianek oraz Knorr Naturalnie smaczne. Nada o potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.

Wołowina po burgundzku podana z kaszą - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie do garnka przełóż na powrót podsmażone produkty. Wszystko razem duś jeszcze około 20 minut do momentu aż mięso będzie miękkie.

Wołowina po burgundzku podana z kaszą - Krok 4

Krok 5

W garnku ugotuj kasze gryczaną według zaleceń producenta. Ugotowaną kasze podawaj z gulaszem.

Wołowina po burgundzku podana z kaszą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Kasze ugotuj wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wołowej Knorr - nada ona kaszy odpowiedniego smaku.

10

Opinie o przepisie

  • Piotr Tomczak

    Piotr Tomczak , 11.06.2016

    Hanna Janeczek ... tak myślałem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 11.06.2016

    Owszem.Dobry pomysl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tomczak

    Piotr Tomczak , 11.06.2016

    ...to może kopytka ?... ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 11.06.2016

    Super ale jak dla mnie bez kaszy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciek Łukasiewicz

    Maciek Łukasiewicz , 23.04.2016

    palce lizać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 17.04.2016

    Niestety czy na szczęście ? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 16.04.2016

    Tylko nie kasza.Zabija caly smak mimo ze jest zdrowa.Sa gusta i gusciki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brunon Blum

    Brunon Blum , 16.04.2016

    Zrobiłem około 14 i zjadłem .Niestety bez Knorra i innych takich

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Mościcki

    Piotr Mościcki , 16.04.2016

    I ogórek kiszony do tego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Home by You

    Home by You , 16.04.2016

    uwielbiam kaszę gryczaną <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina po burgundzku podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina po burgundzku podana z kasząWołowina po burgundzku podana z kaszą

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony w grubszą kostkę boczek. Gdy się dobrze wytopi, dodaj przekrojone na pół szalotki i smaż dłuższą chwilę, aż się zeszklą. Dodaj przekrojone na pół pieczarki i marchew pokrojoną w pół plastry.