
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
4 łyżki
200 gramów
20 gramów
2 opakowania
10 sztuk
1 sztuka
500 gramów
500 mililitrów
3 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
4 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony w grubszą kostkę boczek. Gdy się dobrze wytopi, dodaj przekrojone na pół szalotki i smaż dłuższą chwilę, aż się zeszklą. Dodaj przekrojone na pół pieczarki i marchew pokrojoną w pół plastry.

Krok 2
Po tym czasie zbierz podsmażone produkty i odłóż je na bok. W tym samym garnku przesmaż pokrojona w gruba kostkę 2 na 2 cm wołowinę. Gdy delikatnie zbrązowieje zalej ja czerwonym winem. Wszystko razem gotuj na szybkim ogniu aż wino prawie zupełnie odparuje. Dodaj wtedy pomidory z puszki i pół szklanki wody.

Krok 3
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, pieprz ziele angielskie, liść laurowy, rozmaryn, tymianek oraz Knorr Naturalnie smaczne. Nada o potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.

Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie do garnka przełóż na powrót podsmażone produkty. Wszystko razem duś jeszcze około 20 minut do momentu aż mięso będzie miękkie.

Krok 5
W garnku ugotuj kasze gryczaną według zaleceń producenta. Ugotowaną kasze podawaj z gulaszem.


Dobra rada:
Kasze ugotuj wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wołowej Knorr - nada ona kaszy odpowiedniego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wołowina po burgundzku podana z kaszą
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony w grubszą kostkę boczek. Gdy się dobrze wytopi, dodaj przekrojone na pół szalotki i smaż dłuższą chwilę, aż się zeszklą. Dodaj przekrojone na pół pieczarki i marchew pokrojoną w pół plastry.

























