
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
5 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
250 gramów
6 sztuk
250 gramów
6 łyżek
6 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięsa zmiel. Cebule obierz, jedną posiekaj, drugą pokrój w krążki. Marchew obierz, zetrzyj na tarce. Pomidory sparz, obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż posiekaną cebulę i marchew, przestudź.
Krok 3
Oba rodzaje mięsa połącz, dodaj usmażone warzywa, jajko, posiekany koperek i szczypior, 2 łyżki tartej bułki i przyprawy, dokładnie wyrób.
Krok 4
Zwilżonymi rękami uformuj 6 spłaszczonych, okrągłych kotletów średnicy bułek. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 5
Bułki przekrój, opiecz w tosterze. Jedną połówkę bułki posmaruj ketchupem, drugą majonezem.
Krok 6
Na jednej części ułóż nieco sałaty, na to gorącego burgera, kilka krążków cebuli i gruby plaster pomidora, przykryj drugą częścią. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej