Burgery Pyzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery Pyzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżek

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

250 gramów

6 sztuk

250 gramów

6 łyżek

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa zmiel. Cebule obierz, jedną posiekaj, drugą pokrój w krążki. Marchew obierz, zetrzyj na tarce. Pomidory sparz, obierz i pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż posiekaną cebulę i marchew, przestudź.

Krok 3

Oba rodzaje mięsa połącz, dodaj usmażone warzywa, jajko, posiekany koperek i szczypior, 2 łyżki tartej bułki i przyprawy, dokładnie wyrób.

Krok 4

Zwilżonymi rękami uformuj 6 spłaszczonych, okrągłych kotletów średnicy bułek. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Krok 5

Bułki przekrój, opiecz w tosterze. Jedną połówkę bułki posmaruj ketchupem, drugą majonezem.

Krok 6

Na jednej części ułóż nieco sałaty, na to gorącego burgera, kilka krążków cebuli i gruby plaster pomidora, przykryj drugą częścią. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery Pyzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Gulasz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej