Bahmi goreng w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bahmi goreng w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

300 gramów

150 gramów

150 gramów

75 gramów

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.

Krok 4

Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.

Krok 2

Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej