Bahmi goreng w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bahmi goreng w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

150 gramów

6 łyżek

1 opakowanie

75 gramów

300 gramów

400 gramów

2 sztuki

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.

Krok 4

Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.

Krok 2

Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej