
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
6 łyżek
1 opakowanie
75 gramów
300 gramów
400 gramów
2 sztuki
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.
Krok 4
Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.
Krok 2
Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.
Krok 6
Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej