
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
6 łyżek
1 opakowanie
75 gramów
300 gramów
400 gramów
2 sztuki
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.
Krok 4
Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.
Krok 2
Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.
Krok 6
Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej