Bahmi goreng w wersji chińskiej

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

150 gramów

250 gramów

150 gramów

400 gramów

2 sztuki

300 gramów

4 łyżki

6 łyżek

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.

Krok 4

Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.

Krok 2

Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej