
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
6 łyżek
1 opakowanie
75 gramów
300 gramów
400 gramów
2 sztuki
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.
Krok 4
Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.
Krok 2
Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.
Krok 6
Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej