Bahmi goreng w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

300 gramów

150 gramów

150 gramów

75 gramów

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.

Krok 4

Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.

Krok 2

Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bahmi goreng w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej