Dorsz w curry z chrupiącą posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w curry z chrupiącą posypką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną i jajkiem.

Krok 2

Dodaj przyprawy: curry, kurkumę, liść oraz musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść, następnie ułóż osuszone filety ryby i zalej przygotowanym Fixem.

Krok 4

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz 40 minut.

Krok 5

Pieczywo pokrój w niedużą kostkę i wymieszaj z odrobiną curry.

Krok 6

5 minut przed końcem pieczenia posyp rybę kostką z pieczywa i wstaw ponownie do piekarnika.

1

Opinie o przepisie

  • Kinga Gwóźdź

    Kinga Gwóźdź , 20.02.2016

    Lekka i przepyszna potrawa. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej