Dorsz w curry z chrupiącą posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w curry z chrupiącą posypką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną i jajkiem.

Krok 2

Dodaj przyprawy: curry, kurkumę, liść oraz musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść, następnie ułóż osuszone filety ryby i zalej przygotowanym Fixem.

Krok 4

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz 40 minut.

Krok 5

Pieczywo pokrój w niedużą kostkę i wymieszaj z odrobiną curry.

Krok 6

5 minut przed końcem pieczenia posyp rybę kostką z pieczywa i wstaw ponownie do piekarnika.

1

Opinie o przepisie

  • Kinga Gwóźdź

    Kinga Gwóźdź , 20.02.2016

    Lekka i przepyszna potrawa. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej