Dorsz w curry z chrupiącą posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w curry z chrupiącą posypką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną i jajkiem.

Krok 2

Dodaj przyprawy: curry, kurkumę, liść oraz musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść, następnie ułóż osuszone filety ryby i zalej przygotowanym Fixem.

Krok 4

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz 40 minut.

Krok 5

Pieczywo pokrój w niedużą kostkę i wymieszaj z odrobiną curry.

Krok 6

5 minut przed końcem pieczenia posyp rybę kostką z pieczywa i wstaw ponownie do piekarnika.

1

Opinie o przepisie

  • Kinga Gwóźdź

    Kinga Gwóźdź , 20.02.2016

    Lekka i przepyszna potrawa. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej