Dorsz w curry z chrupiącą posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz w curry z chrupiącą posypką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

122 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną i jajkiem.

Krok 2

Dodaj przyprawy: curry, kurkumę, liść oraz musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść, następnie ułóż osuszone filety ryby i zalej przygotowanym Fixem.

Krok 4

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz 40 minut.

Krok 5

Pieczywo pokrój w niedużą kostkę i wymieszaj z odrobiną curry.

Krok 6

5 minut przed końcem pieczenia posyp rybę kostką z pieczywa i wstaw ponownie do piekarnika.

1

Opinie o przepisie

  • Kinga Gwóźdź

    Kinga Gwóźdź , 20.02.2016

    Lekka i przepyszna potrawa. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w curry z chrupiącą posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej