Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym

Autor: alllia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić cebulkę, pora, czosnek i podsmażyć na patelni dodając olej do zarumienienia.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, dać do wysokiego pojemnika, dodać pomidory oraz zawartość patelni i miksowac blenderem na gładką masę.

Krok 3

Wszystko wlać na patelnię i gotować na małym ogniu, dodać mleko i przyprawy. Ser utrzeć na tarce i kiedy sos się już zagotuje wrzucać malutkie porcje przypominające kulki do sosu. Sos jest równie pyszny z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej