Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
350 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić cebulkę, pora, czosnek i podsmażyć na patelni dodając olej do zarumienienia.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, dać do wysokiego pojemnika, dodać pomidory oraz zawartość patelni i miksowac blenderem na gładką masę.
Krok 3
Wszystko wlać na patelnię i gotować na małym ogniu, dodać mleko i przyprawy. Ser utrzeć na tarce i kiedy sos się już zagotuje wrzucać malutkie porcje przypominające kulki do sosu. Sos jest równie pyszny z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej