Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
350 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić cebulkę, pora, czosnek i podsmażyć na patelni dodając olej do zarumienienia.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, dać do wysokiego pojemnika, dodać pomidory oraz zawartość patelni i miksowac blenderem na gładką masę.
Krok 3
Wszystko wlać na patelnię i gotować na małym ogniu, dodać mleko i przyprawy. Ser utrzeć na tarce i kiedy sos się już zagotuje wrzucać malutkie porcje przypominające kulki do sosu. Sos jest równie pyszny z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej