Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym

Autor: alllia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić cebulkę, pora, czosnek i podsmażyć na patelni dodając olej do zarumienienia.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, dać do wysokiego pojemnika, dodać pomidory oraz zawartość patelni i miksowac blenderem na gładką masę.

Krok 3

Wszystko wlać na patelnię i gotować na małym ogniu, dodać mleko i przyprawy. Ser utrzeć na tarce i kiedy sos się już zagotuje wrzucać malutkie porcje przypominające kulki do sosu. Sos jest równie pyszny z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej