Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi
średnie
19 osób zapisało

Składniki
100 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
5 łyżek
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do muesli dodać wodę i mleko, aby nieco napęczniało.
Krok 2
Płatki owsiane górskie zmielić w młynku do kawy.
Krok 3
Wszystkie składniki zmieszać. Masa ma być dość płynna, ale nie na tyle by składniki pływały. Dodawać płatków górskich jeśli jest zbyt płynna. Słodkość sprawdzaj na bieżąco i dostosuj do siebie.
Krok 4
Masę wymieszaj i wlej do papilotek. Zupełnie nie przykładałam wagi do kolejności ich mieszania i w kilka minut wszystko połączyłam. U mnie wyszło 8 , papilotki wypełniłam do pełna.
Krok 5
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 st. przez 25 min. Muffinki nie są zbyt słodkie, dlatego pokryłam je dodatkowo dżemem po upieczeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej