
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
6 sztuk
0.75 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Krok 4
Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.
Krok 6
Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 7
Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej