
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
6 sztuk
0.75 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Krok 4
Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.
Krok 6
Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 7
Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej