Wyśmienite meksykańskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite meksykańskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

6 sztuk

0.75 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.

Krok 4

Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5

Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.

Krok 6

Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 7

Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej