
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
6 sztuk
0.75 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Krok 4
Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.
Krok 6
Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 7
Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej