Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
6 sztuk
0.75 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Krok 4
Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.
Krok 6
Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 7
Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej