Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Autor: Marzena3268 Marzena3268

ratingratingratingratingrating

276

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

1 kilogram

3 łyżeczki

1 szklanka

4 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach całość mieszamy i zasypujemy solą zostawiamy na 1/2 godziny.

Krok 2

Zalewa: Ocet wodę cukier i przyprawy gotujemy. Do gorącej zalewy dodajemy kapustę, jabłka i cebulę i mieszając od czasu do czasu gotujemy 1/2 godziny. Gorące przekładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej