
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora dzielimy na ćwiartki i dokładnie płuczemy.
Krok 2
Ścieramy go na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Koperek drobno siekamy i dodajemy do kalafiora.
Krok 4
Dodajemy pokrojone w kostkę jajka.
Krok 5
Dodajemy przyprawy i majonez. Aby nie dać go zbyt wiele najlepiej miarkować po łyżce.
Krok 6
Odstawiamy na godzinę do lodówki, by sałatka się przegryzła. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka kalafiorowa
Chociaż klasycznie kalafior podaje się na ciepło z bułką tartą, surowy sprawdza się również doskonale, np. jako dodatek do sałatek. Trafionym połączeniem smaków jest proponowana w tym przepisie sałatka kalafiorowa. Aby ją przygotować, na początek połącz chrupiące warzywa i jajka z aksamitnym majonezem. Wybierz białego kalafiora, bez przebarwień – jego liście powinny być zielone i jędrne. Umyj warzywo dokładnie i podziel na mniejsze kawałki, żeby łatwiej było zetrzeć je na tarce. Dodaj posiekany koperek, a następnie ugotowane na twardo jajka, majonez oraz przyprawę uniwersalną. Sałatka kalafiorowa będzie znakomitym dodatkiem do wędlin, a także mięs na ciepło. Przygotuj ją jako przekąskę na przyjęcie lub drugie śniadanie do pracy. Gotową sałatkę serwuj udekorowaną gałązkami świeżego koperku albo posiekaną natką pietruszki, wspaniale smakuje też z dodatkiem kromki razowego chleba lub grzankami. Polecamy nasz przepis – wypróbuj go przy najbliższej okazji i podziel się swoją opinią. Do dzieła!

































