Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie oprósz Przyprawą Knorr i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oliwie i po chwili dodaj kawałki ryby.

Krok 4

Teraz dodaj makaron, masło i kilka łyżek wody z gotowania oraz sok z cytryny. Całość delikatnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron po bolońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej