Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie oprósz Przyprawą Knorr i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oliwie i po chwili dodaj kawałki ryby.

Krok 4

Teraz dodaj makaron, masło i kilka łyżek wody z gotowania oraz sok z cytryny. Całość delikatnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej