Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente
Krok 2
Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie oprósz Przyprawą Knorr i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oliwie i po chwili dodaj kawałki ryby.
Krok 4
Teraz dodaj makaron, masło i kilka łyżek wody z gotowania oraz sok z cytryny. Całość delikatnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej