Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie oprósz Przyprawą Knorr i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oliwie i po chwili dodaj kawałki ryby.

Krok 4

Teraz dodaj makaron, masło i kilka łyżek wody z gotowania oraz sok z cytryny. Całość delikatnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej