Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
30 mililitrów
500 mililitrów
2 łyżki
60 gramów
1 szczypta
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedź i wystudź. Pomidory pokrój w niewielką kostkę.
Krok 6
Całość posyp startym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj pod przykryciem 35 minut w temp. 180 st. C. Zdejmuj przykrycie i piecz aż ser się zarumieni (ok. 10 minut).
Krok 5
Na spód naczynia żaroodpornego wylej połowę białego sosu. Następnie wyłóż cały makaron i zalej pozostałym sosem.
Krok 4
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, stopniowo dodawaj mleko wciąż mieszając. Do tak przygotowanego sosu beszamelowego dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Gdy sos zgęstnieje dodaj połowę startego sera i wymieszaj.
Krok 3
Przesmażone mięso zalej przygotowanym Fixem, zagotuj. Duś jeszcze 10 minut. Następnie wymieszaj z pokrojonymi pomidorami i duś jeszcze ok. 15 minut. Na koniec dodaj makaron i wymieszaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mielone mięso. Fix Bolognese wymieszaj z 250 ml wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej