Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojonego w paseczki kurczaka.
Krok 2
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, chili, półplastry cukinii i marchewki, rodzynki, kapary, dwie łyżki koncentratu pomidorowego i ryż.
Krok 3
Całość podlej połową szklanki wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, dokładnie wymieszaj i duś około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażony ryż z kurczakiem
Planujesz przyrządzić szybkie i aromatyczne danie jednogarnkowe? Nic prostszego, jeśli wykorzystasz ten przepis na smażony ryż z kurczakiem oraz warzywami. Słodko-kwaśny smak z pikantną nutą uzyskasz dzięki połączeniu kaparów i papryczki chili z rodzynkami. Przyrządzenie potrawy rozpocznij od ugotowania ryżu, np. basmati lub brązowego. Mięso z piersi kurczaka pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanej w garnku oliwie. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, pokrojoną w plastry cukinię i marchewkę oraz ugotowany wcześniej ryż. Do garnka wrzuć także rodzynki oraz odsączone z zalewy kapary. Smak potrawy wzbogaci dodatek koncentratu pomidorowego, czosnku oraz papryczki chili. Całość podlej niewielką ilością wody połączonej z kostką rosołową, wymieszaj i duś pod przykryciem przez kwadrans. Smażony ryż z kurczakiem podawaj na ciepło, ozdobiony gałązką świeżych ziół – idealnym wyborem będzie rozmaryn oraz tymianek. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – koniecznie podziel się nią w komentarzu poniżej.