Bażant w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

null

20 gramów

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.

Krok 2

Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.

Krok 4

Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej