Bażant w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

null

20 gramów

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.

Krok 2

Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.

Krok 4

Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej