
Składniki
null
250 mililitrów
null
20 gramów
10 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.
Krok 2
Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.
Krok 3
Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.
Krok 4
Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej