Bażant w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bażant w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

null

20 gramów

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.

Krok 2

Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.

Krok 4

Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej