Bażant w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

null

20 gramów

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.

Krok 2

Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.

Krok 4

Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej