
Składniki
null
250 mililitrów
null
20 gramów
10 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.
Krok 2
Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.
Krok 3
Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.
Krok 4
Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej