
Składniki
null
250 mililitrów
null
20 gramów
10 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.
Krok 2
Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.
Krok 3
Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.
Krok 4
Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej