Śledź w miodowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w miodowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 ziarna

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

5 łyżek

null

0.25 sztuki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie dokładnie umyj, zalej mlekiem i odstaw na 24 godziny.

Krok 2

Na małym ogniu pod przykryciem zagotuj miód z zielem angielskim, cynamonem, kardamonem i goździkami.

Krok 3

Cebulę obierz, zblanszuj, przelej zimną wodą i pokrój w drobną kostkę. Skrop sokiem z cytryny i posyp szczyptą soli.

Krok 4

Piernik zetrzyj na tarce, wymieszaj z oliwą, cebulą i miodem.

Krok 5

Śledzie obierz ze skóry, usuń kręgosłup i ości, umyj, osusz, pokrój na kawałki.

Krok 6

Śledzie ułóż na półmisku i zalej sosem. Przykryj folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej