
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
3 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
12 sztuk
50 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz. Następnie z każdej zetnij „kapelusz” w ¾ wysokości. Środek cebuli wydrąż.

Krok 2
Wydrążone oraz ścięte kawałki cebuli wraz z czosnkiem drobno posiekaj.

Krok 3
Boczek pokrój w kostkę. Przesmaż na oliwie i dodaj cebulę. Całość duś, aż boczek zrobi się rumiany. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 4
Teraz dodaj starty ser i wszystko wymieszaj, aby powstał farsz.

Krok 5
Farszem nadziewaj cebulę i ułóż ją w naczyniu żaroodpornym.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką.

Krok 7
Zalej płynem cebule. Posyp bułką tartą i zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczona cebula z boczkiem
Jeśli szukasz pomysłu na smaczne i proste danie to koniecznie wypróbuj przepis na delikatną, pieczoną cebulę z chrupiącym boczkiem. To potrawa, która nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Z powodzeniem możesz zaserwować ją swojej rodzinie, czy znajomym. Do wykonania tego szybkiego dania potrzebujesz kilku łatwo dostępnych produktów. Podstawowym składnikiem jest cebula. Obierz ją, zetnij kapelusz, a następnie wydrąż środek. Jeśli chcesz uniknąć łez podczas krojenia cebuli to zamocz ją wcześniej w lodowatej wodzie. Do farszu potrzebujesz czosnku, posiekanego środka cebuli, boczku oraz sera. Wszystko przesmaż na patelni z odrobiną oleju, następnie nafaszeruj cebulę. Jeśli nie masz w swojej lodówce boczku, możesz zastąpić go, np. kiełbasą lub kabanosem. Gotowe cebule zalej sosem na bazie Fixu Knorr. Na koniec posyp bułką tartą, która nada potrawie chrupkości i złocistego koloru. Danie podaj ze świeżą natką pietruszki. Doda ona potrawie świeżości oraz koloru.