Rozgrzewająca jesienna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca jesienna zupa

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

150 gramów

3 sztuki

150 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w paski wrzuciłam na patelnie obsmażyłam w soli. Dodałam Bulionetka Bulion drobiowy Knorr 2 sztuki i zalałam wodą i dusiłam.

Rozgrzewająca jesienna zupa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę czerwoną pokroiłam drobno i dodałam do mięsa . Pomidory pokroiłam w ćwiartki również dodałam do mięsa.

Rozgrzewająca jesienna zupa  - Krok 2

Krok 3

Przykryłam pokrywka i gotowałam około 40 minut dodałam przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz kalafior i kaszę gryczaną niepaloną dusiłam jeszcze 30 minut. Podawałam w mniejszych miseczkach napełniając po brzegi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej