Rozgrzewająca jesienna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rozgrzewająca jesienna zupa

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w paski wrzuciłam na patelnie obsmażyłam w soli. Dodałam Bulionetka Bulion drobiowy Knorr 2 sztuki i zalałam wodą i dusiłam.

Rozgrzewająca jesienna zupa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę czerwoną pokroiłam drobno i dodałam do mięsa . Pomidory pokroiłam w ćwiartki również dodałam do mięsa.

Rozgrzewająca jesienna zupa  - Krok 2

Krok 3

Przykryłam pokrywka i gotowałam około 40 minut dodałam przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz kalafior i kaszę gryczaną niepaloną dusiłam jeszcze 30 minut. Podawałam w mniejszych miseczkach napełniając po brzegi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej