Składniki
300 gramów
150 gramów
150 gramów
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroiłam w paski wrzuciłam na patelnie obsmażyłam w soli. Dodałam Bulionetka Bulion drobiowy Knorr 2 sztuki i zalałam wodą i dusiłam.
Krok 2
Kapustę czerwoną pokroiłam drobno i dodałam do mięsa . Pomidory pokroiłam w ćwiartki również dodałam do mięsa.
Krok 3
Przykryłam pokrywka i gotowałam około 40 minut dodałam przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz kalafior i kaszę gryczaną niepaloną dusiłam jeszcze 30 minut. Podawałam w mniejszych miseczkach napełniając po brzegi
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej