Kurczak z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, posól i natrzyj rozmarynem.

Krok 2

Nóżki i skrzydełka podwiąż i włóż w nie trochę ziela.

Krok 3

Kurczaka podsmaż na oliwie, a następnie przełóż do brytfanny i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej