Kurczak z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, posól i natrzyj rozmarynem.

Krok 2

Nóżki i skrzydełka podwiąż i włóż w nie trochę ziela.

Krok 3

Kurczaka podsmaż na oliwie, a następnie przełóż do brytfanny i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej