
Składniki
3 łyżki
null
null
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, posól i natrzyj rozmarynem.
Krok 2
Nóżki i skrzydełka podwiąż i włóż w nie trochę ziela.
Krok 3
Kurczaka podsmaż na oliwie, a następnie przełóż do brytfanny i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej