Kurczak z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, posól i natrzyj rozmarynem.

Krok 2

Nóżki i skrzydełka podwiąż i włóż w nie trochę ziela.

Krok 3

Kurczaka podsmaż na oliwie, a następnie przełóż do brytfanny i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej