Burgery mięsne z sałatką colesław przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery mięsne z sałatką colesław

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
619 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

250 gramów

1 sztuka

4 sztuki

70 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw Fixem Knorr oraz ketchupem – pozwól to zadanie wykonać dzieciom, zrobią to doskonale. Z powstałej masy formuj kotlety.

Krok 2

Smaż je z obu stron do momentu, gdy mięso nabierze rumianego koloru i nie będzie surowe w środku.

Krok 3

Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce i pozwól dziecku przygotować sałatkę.

Krok 4

Niech doda marchewkę oraz majonez, doprawi pod Twoim okiem odrobiną soli, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki.

Krok 5

Przygotowaną sałatkę wymieszaj. Pomidora i ogórki pokrój w plastry.

Krok 6

Razem z dzieckiem układaj na bułce mięso, a następnie ser oraz warzywa. Przykryj drugą bułką i piecz w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni przez około 12 minut. Podawaj z sałatką colesław.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery mięsne z sałatką colesław - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burgery mięsne z sałatką colesławBurgery mięsne z sałatką colesław

Sałatka colesław to popularna na całym świecie surówka z białej kapusty, którą przyrządza się z dodatkiem marchewki i majonezu. Jest smacznym uzupełnieniem mięs, np. kotletów. Spróbuj jednak zaserwować ją inaczej, tak jak podawana jest w amerykańskich restauracjach. Burgery mięsne z sałatką colesław będą pysznym obiadem, zwłaszcza jeśli skomponujesz je dodatkowo z domowymi grubo krojonymi frytkami. Przygotuj wołowe mięso mielone, dopraw mieszanką do mięs oraz łagodnym ketchupem, by nabrało jeszcze lepszego smaku, a następnie uformuj z niego kotlety i usmaż. Kotlety powinny być złociste na zewnątrz i różowe w środku – nie smaż ich zbyt mocno, aby pozostały soczyste. Podawaj je w ciepłej bułce z dodatkiem żółtego sera, ogórków konserwowych oraz świeżych pomidorów – jeśli burgery będą zbyt wysokie, zepnij je wykałaczkami. Dodatek wyśmienitej sałatki colesław sprawi, że całość stanie się pełnym zestawem obiadowym. Koniecznie spróbuj i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu. Smacznego.