
Składniki
300 gramów
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
250 gramów
1 sztuka
4 sztuki
70 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw Fixem Knorr oraz ketchupem – pozwól to zadanie wykonać dzieciom, zrobią to doskonale. Z powstałej masy formuj kotlety.
Krok 2
Smaż je z obu stron do momentu, gdy mięso nabierze rumianego koloru i nie będzie surowe w środku.
Krok 3
Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce i pozwól dziecku przygotować sałatkę.
Krok 4
Niech doda marchewkę oraz majonez, doprawi pod Twoim okiem odrobiną soli, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki.
Krok 5
Przygotowaną sałatkę wymieszaj. Pomidora i ogórki pokrój w plastry.
Krok 6
Razem z dzieckiem układaj na bułce mięso, a następnie ser oraz warzywa. Przykryj drugą bułką i piecz w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni przez około 12 minut. Podawaj z sałatką colesław.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burgery mięsne z sałatką colesław
Sałatka colesław to popularna na całym świecie surówka z białej kapusty, którą przyrządza się z dodatkiem marchewki i majonezu. Jest smacznym uzupełnieniem mięs, np. kotletów. Spróbuj jednak zaserwować ją inaczej, tak jak podawana jest w amerykańskich restauracjach. Burgery mięsne z sałatką colesław będą pysznym obiadem, zwłaszcza jeśli skomponujesz je dodatkowo z domowymi grubo krojonymi frytkami. Przygotuj wołowe mięso mielone, dopraw mieszanką do mięs oraz łagodnym ketchupem, by nabrało jeszcze lepszego smaku, a następnie uformuj z niego kotlety i usmaż. Kotlety powinny być złociste na zewnątrz i różowe w środku – nie smaż ich zbyt mocno, aby pozostały soczyste. Podawaj je w ciepłej bułce z dodatkiem żółtego sera, ogórków konserwowych oraz świeżych pomidorów – jeśli burgery będą zbyt wysokie, zepnij je wykałaczkami. Dodatek wyśmienitej sałatki colesław sprawi, że całość stanie się pełnym zestawem obiadowym. Koniecznie spróbuj i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu. Smacznego.