Pieczone udka z papryką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z papryką i pieczarkami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyć i wysuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w dużą kostkę. Pieczarki umyć, pokroić na pół.

Krok 2

Ziemniaki obrać, obgotować, przekroić na cząstki. Do woreczka knorr wsaedzić pałki, warzywa i zasypać przyprawą.

Krok 3

Wstawić do piekarnika razem z ziemniakami, piec ok. 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej