Pieczone udka z papryką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z papryką i pieczarkami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyć i wysuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w dużą kostkę. Pieczarki umyć, pokroić na pół.

Krok 2

Ziemniaki obrać, obgotować, przekroić na cząstki. Do woreczka knorr wsaedzić pałki, warzywa i zasypać przyprawą.

Krok 3

Wstawić do piekarnika razem z ziemniakami, piec ok. 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej