Pieczone udka z papryką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczone udka z papryką i pieczarkami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyć i wysuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w dużą kostkę. Pieczarki umyć, pokroić na pół.

Krok 2

Ziemniaki obrać, obgotować, przekroić na cząstki. Do woreczka knorr wsaedzić pałki, warzywa i zasypać przyprawą.

Krok 3

Wstawić do piekarnika razem z ziemniakami, piec ok. 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mięsne cannelloni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej